Sunday, April 15, 2012

SARAWAK terbongkar rahsiamu

tempoh hari kaka dengan kawan-kawan seperjuangan ade join trip kelab XPDC pergi UITM SARAWAK dan berjalan-jalan di sekitar daerah tu. actually event ni dah dirancang lama tapi terdelay atas sebab dan munasabab y tak dapat dielakkkan. and at last lepas habes final paper terbang jugak la kami pergi bumi kuching tu. jakun tak jakun sangat lah kan bila 1st time naik aeroplane wihuuuuuu2. awal2 lagi mak dah singgah kedai runcit beli gula-gula getah. sebab mak dengar pesanan dari radio era cakap kalau nak avoid telinga berdesing kena kunyah gula-gula getah masa dalam flight. and guess what?? It's work lah !! *jakun

5 hari di sana banyak pengalaman dan kisah-kisah yang dapat kaka kutip. dan ada juga banyak rahsia yang terbongkar. rahsia apa? haha tak perlu lah di heboh-heboh kan. nama pun rahsiakan. yang cuma kaka dapat cakap. sarawak banyak menunjuk perihal diri kawan-kawan kaka dengan lebih jelas. (yang cakap belakang, yang suka tak puas hati, yang sweet2, yang manja2, yang gila2, yang suka menuding perempuan kaki gosip walhal dia pun 2x5 malah lebih hebaq lagi, yang suka buat kepala and vice versa, y kuat mara-mara macam kaka) semua kaka dah dapat lihat. tapi masam manis macammana sekali pun tetap jadi memori untuk diingat masa boring-boring nanti. hehek

paling teruk masa dekat sana mestilah bila rahsia sikap dan tingkah laku diri sendiri terbongkar. makin malu bila muka tak reti nak sorok perasaan geram, marah, tak puas hati , tak sabar dll.m m mmalu


 nah ! muka kejam seorang pengganas y kehausan tapi sebenarnya dalam hati bahagia sejak dapat pegang bekas air tu.cuma wajah riang sukar ditayang masa ni -.-'


setelah dipaksa dan diugut barulah terukir riang di muka. tapi still bibir susah nak lepaskan straw tu. bajet konon-konon takut ada orang lain kebas. =p


overall, trip pergi sarawak hari tu kaka bagi 3 over 5star . nak kata best sangat pun tak nak kata tak best pun tak. kira boleh la so-so. I guess kalau kita tahu and pergi tempat-tempat yang lebih menarik masa dekat sana masa tu mesti lagi best best best. Never mind lah next time maybi.
-
-
-
AWAK !
-
-
-
-
psssssst awak..
-
-
-
awak maaf. maaf banyak yang buruk terlihat dari yang baik waktu disana. banyak yang menyakitkan hati dari yang menyenangkan hati. banyak yang pahit dari yang manis. maap sekali lagi. Sekian

5 comments:

susulemakmanis said...

kite dah lame nk g sarawak..

kaka said...

hehek. pergi la sana. tapi kena survey tempat best awal2 la kot. ;)

Iena Eliena said...

nama da update
http://www.ienaeliena.com/2012/05/senarai-peserta-1st-giveaway-by-iena.html
Good luck & all the best :)

Iena Eliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

hamzah ian said...

tomey betul adik ni.. hehe