Tuesday, June 21, 2011

GLABA Akibat Sale yang MELAMPAU!!!

Assalamualaikum....masih sempat lagi bagi salam ni..walaupun dlm aty xsaba-saba nak share about last saturday y mantopppp gile..mane xnya kaka g borong sakan dengan cik abang aka bebola aty..misi utama ktorang ari 2 nak singgah mane-mane kedai untuk beli gadjet penting...uik2??APAKAH?hehe..kasut la..sbb kasut yang merangkap sandle yang kaka selalu guna buat pergi kelas tu da kopak..hihi ganas bebenor ni..so setelah membelek2 hampir beberapa minit..hasil yang kita dapat lihat........











terima kasih buat cik abang sebab sudi tunggu walaupun muke nampak xrela tunggu..mybi sbb lama sgt kowt..hehehe,seriously PADINI wat kaka sawan..sale gila-gila kowt..auw auwwww
and balek tu de member tny nape semua kasut kale coklat??
jawapan saya>>
sbb masa beli da xhingat kale , yang ingat cuma nak cari kasut cantik-cantik je...ngeeee :p



nota kaki

da habis tengok cite my princess and currently nga nak layan jiwa pulak..jom layan novel "DOKTOR CINTA" by dya dila..

Kerana aku Doktor Cinta, membuat dia tergoda,
Kerana aku pakar cinta, aku hilang kata-kata...


 Doktor Cinta
SINOPSIS

Mazliana Haji Nordin, gadis comel yang sempoi dan selamba. Terpaksa menjadi kekasih satu malam kepada Tengku Iskandar untuk mengelakkan Tengku Iskandar berkahwin dengan pilihan mamanya. Tetapi rancangan menjadi rumit apabila Tengku Mariam, mama Tengku Iskandar menyukai Mazliana dan terus merisik Mazliana. Banyak perkara yang berlaku kepada mereka tetapi Mazliana menghadapinya dengan bersahaja dan sempoi. Kewujudan Tasha dan Julia Hana sebagai penagih cinta Tengku Iskandar sedikit pun tidak menjejaskan sifat bersahaja dan sempoinya itu pada awalnya. Namun, sekian lama bergaduh, mengusik, membuli sesama mereka, ada perasaan halus wujud dalam hati masing-masing. Tapi, biasalah, Tengku Iskandar dengan egonya, Mazliana dengan perangai bersahaja dan kelibutnya. Julia Hana, model terkenal menjadi pilihan Tengku Iskandar kala itu kerana cinta Tengku Iskandar masih milik Julia Hana walaupun pernah dikecewakan oleh model terkenal tu. Tapi, sejauhmana keikhlasan Julia Hana dalam perhubungannya? Bagaimana dengan Mazliana? Takkan sedikit pun tidak terkesan dengan layanan lembut Tengku Iskandar pada Julia Hana sedangkan kata-kata laser saja yang keluar pabila bersamanya? Tengku Mazlan, Tengku Mariam, Zikri, Syamin dan Taufiq adalah sebahagian insan-insan yang mewarnai lukisan hidup Mazliana Haji Nordin. Untuk menyelami hati dan kehidupan Mazliana Haji Nordin, Doktor Cinta ada coretan ceritanya.











Penangan Handphone Baru ;pppp

sebelum tu kaka nak bagitawu dulu..cerita kat bawah ni nanti bukan pasal aku..ni tentang kawan sebilik sekatil a.k.a roomate tercinta..hahah :D..so kaka xde kena mengena langsung ye cuma ade kait2 sikit je sebab saya ade di tempat kejadian..haha,wawah da macam pegawai penyiasat je ayat gua kn..lu ade??lu adee??ngeee :p,jadi untuk menerangkan situasi nie dgn lebih lanjut,meh kasi tengok dulu picture nie..










haha..ape kes r dak artul (kwn gua) nie tulis cenggini rupa..ok jawapannya ialah kerana one op our friend baru tukar nset baru..nama pon nset baru kan so mesti la lebih canggih dan berteknologi,
ye dak??
ape pulak idaknya...
da kalau huruf pon da boleh tekan sebiji-sebiji tak cam dulu satu butang 3 huruf tok mesej.
xke canggih namanya 2??
so dak artul ni pon dgn bersungguh-sungguh telah cuba untuk taip mesej pakai nset dut2(kwn gua lagi satu aka tuan pny nset)
dan last-last
tu la hasilnya
berjayaaaaaaaa!!!!!setelah hampir 10minit menaip..HAHA :D








Thursday, June 16, 2011

Segmen Pencarian Bloglist by LOVESFAFA


haluu..wawah kaka lagi..amik kaw da lame sgt xupdate sekali update trus 2 3 post kaka sapu..sreeet3..*bunyi tengah sapu pakai penyapu lidi..hik2 :p...eh da tengokkan banner di atas..omey-omey bukan??kalau nak tawu lebih lanjut boleh la tengok kat sini  nak klik kuwat2 kat banner kat atas 2 pon buley..so kaka pilih kategori blog kemas atau cantik la yeee..amacam cik fafa??boleh??hahaa :D.. k caww

Kalimah Allah terdapat pada setiap Jantung Manusia








Lafaz Kalimah Allah terdapat pada setiap Jantung Manusia.
Bila Anda ada kawan seorang doktor, cuba tanyakan dan lihat lagi dengan teliti
alur Urat yang terdapat pada jantung.

Allah berfirman dalam surah Al A'raf

وَلَقَد ذَرَأنا لِجَهَنَّمَ كَثيرًا مِنَ الجِنِّ وَالإِنسِ ۖ لَهُم قُلوبٌ لا يَفقَهونَ بِها وَلَهُم أَعيُنٌ لا يُبصِرونَ بِها وَلَهُم ءاذانٌ لا يَسمَعونَ بِها ۚ أُولٰئِكَ كَالأَنعٰمِ بَل هُم أَضَلُّ ۚ أُولٰئِكَ هُمُ الغٰفِلونَ . ١٧٩ 

Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahanam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai. 

وَلِلَّهِ الأَسماءُ الحُسنىٰ فَادعوهُ بِها ۖ وَذَرُوا
الَّذينَ يُلحِدونَ فى أَسمٰئِهِ ۚ سَيُجزَونَ ما كانوا يَعمَلونَ ١٨٠ 

Hanya milik Allah asmaulhusna, maka bermohonlah kepada-Nya dengan menyebut asmaaulhusna itu dan tinggalkanlah orang-orang yang menyimpang dari kebenaran dalam (menyebut) nama-nama-Nya. Nanti mereka akan mendapat balasan terhadap apa yang telah mereka kerjakan.


credit to >>> blogger crew :)))

pengumpat yang pandai

assalammualaikum...

syukur masih diberi kesempatan untuk menaip pada hari ini..alhamdulillah..ape yang kaka nk kongsi pada masa waktu minit dan saat ni adalah pasal mengumpat..kalau bercakap pasal mengumpat je laki2 mesti xmasuk campur dan tuding jari kat kaum hawa kan..ye atau tidak??kalau iya sila tuding jari sekarang..hehee :p..tapi nanti dulu...jgn ingat perempuan je suka wat keje2 ni.yang laki-laki ni jugk ada yang suka join sekaki sebenarnya..muke je nampak cool bile member sebelah dok mengumpat2 dan-dan korang pon pasang telinga..haaaaa kan...pape pon tak kisah la,itu hal masing-masing..yang kaka risau baru-baru ni perkara ni makin merunsingkan kaka..bukan pe..cuma jeles..kenapa??kenape kaka perlu jeles??maka dengan itu penerangan yang lebih lanjut ada di bawah.....


1.diam,tak suka ngumpat-ngumpat dan tambah lagi dengan pakej lengkap..cantik+pandai= setuju
2.senyap,ngumpat kadang-kadang je 2 pun kalau terdesak,nak kata cantik.bukan.menawan pun bukan tapi senang cakap manis+pandai= setuju
3.mlt nyot nyet nyot nyet..ngumpat permainan biasa pada masa lapang,ada wajah ada rupa + pandai = jeles

alasan:

bukankah bila kite mengumpat 2 boleh mengelapkan mata hati dan jiwa..bahkan bisa menambah bintik-bintik hitam dalam diri..sekaligus menjadi tembok yang menghalang kita untuk menerima ilmu dgn lebih mudah.. beruntungnya mereka yang cerdik bijak pandai dan pintar tapi active dlm nyot nyet nyot nyet..kaka xcakap kaka sokong mereka dgn activity ngumpat mengumpat tu..tapi kaka sangat-sangat cemburu sebab mata hati mereka masih bisa menerima ilmu walaupun sedang berbuat dosa..sekali lagi..kaka xcemburu dgn dosa yang mereka lakukan tapi kaka cemburu dgn kepandaian mereka-mereka..sekian.wassalam....







Wednesday, June 15, 2011

nota kaki

pendekar segak bergaya :p







wordless wednesday #1

Friday, June 3, 2011

kira ratus2 pakai tgn pun buleh taw

assalamualaikummmmmmmmm....
ngat lg x entry kaka y psl mengira kini semudah 123 tu??
kalau xngat moh klik ini
dan sebenarnya entry 2 da lama tertangguh
dek kerana kekangan masa
arap maklum semua
dan maap sesangat ye
p arinie kaka tebus balek janji nk sambung entry 2
so kat bawah nie de cikit video
hope u all enjoy
and klu xpaham ley tny
xmoh segan2 yeeee kwn3!!!
HAHA :D


jom la tengok kejap..xrugi taw..ley aja adek2 korang kat uma 2 nanti mengira
puluh2,ratus2..ribu2..cewahhh


video


pakai tgn je bai..
hebat xhebat??NGEH! :p

mandi cara sopan

assalamualaikummmmmmmm.....

jam sekarang menunjukkan pukul 12.04mlm..besok kaka de kls pg..tapiii mata nie degil bebenor..xmoh dgo ckp..jd jlan y terbaek kaka wat jela short update..arap2 pas wat entry nie mata ley tido lena..hikhik..ok kaka percaya semua org mesti la mndi tiap2 ari kan..klu xsempt mndi kat uma pon at least korang boleh je mndi kat public toilet kn..p klu mndi mhl cikit kene byr..50cent..huu..so ape korang ngat tang cara makan.berjalan and bercakap je ke kene sopan...nonono..mandi pon kene sopan k..xcaye??owhooo..meh sini meh kaka aja ye pelajar2..haha ;D..ok mule2 benda paling basic skli y kaka nak bgtawu.. 1.mandi xmoh telanjang trang tang tang ye..bak kata ustaz kaka masa derajah 6 dulu2..kalu kite mndi tnpe akai pape t setan senang je nk ngorat kte..dye siap ckp "pewiiiiiiiiiiit" lagi taw kat kte..haha ustaz kaka la y ckp..next,klu mndi seelok2 nye kte start dari kaki baru la ke kepala..mksudnye kte jirus la air 2 dari kaki dulu then baru simbah kat betis pas2 naek kat peha pas2 naek kat pinggang,badan then baru la basahkan kepala..motifnya ialah untuk nk keluarkan haba dari dlm badan,,dan cara ni juga sgt2 membantu melancarkan lagi peredaran darah ye..jadi nanti badan sehat minda pon jadi makin cergas..ye dak??mudah bukan..xcaya try la.. ;)